Op zondag 26 augustus is het weer zover. Om de 2 jaar wordt er bij het gilde Broederschap van Onzer Liever Vrouwe uit Oirschot het koningschieten gehouden. Huidige koning Nico Rutten zal de strijd om de titel aangaan met zijn medekandidaten. Zal Nico zijn titel nog kunnen behouden? Of zal een van de andere kandidaten met de titel ervandoor gaan? Vanaf 15:30 uur zal de strijd beginnen.

Voorafgaand zal het gilde de hoofdman en de koning ophalen. Daarna zullen ze in de St. Petrus Basiliek de heilige mis opluisteren. Rond de middag volgt er voor hen een koffietafel geschonken door de beschermheer en beschermvrouwe; de heer en mevrouw Mertens. Hierna gaan we op weg naar het gilde terrein waar de strijd kan beginnen.

Op gildeterrein ‘de Wip’ zal er geschoten worden op de vogel. Deze vogel is bevestigd op de schutsboom. Allereerst zal er worden losgeschoten door de genodigden. Daarna zullen de kandidaten om beurten en schot op de vogel wagen. Degene die het allerlaatste stukje van de vogel los weet te schieten is de nieuwe koning van het gilde!

Vanaf 15:30 uur zal het koningschieten plaatsvinden op gildeterrein ‘de Wip’ aan de Notel in Oirschot. Iedereen is van harte welkom om deze feestelijke maar zeker spannende verschieting mee te maken en beleven.

Koningschieten bij gilde Broederschap!