Op zondagmiddag 15 september verzamelden de leden van 7 Beerse en Oirschotse gilden zich voor de Leendert Spijkers Wisselschildverschieting. Eerst werd er in optocht via de Markt naar de pastorietuin getrokken. Daar aangekomen werd er geloot voor de volgorde waarin op de houten vogel mocht worden geschoten. Namens ons gilde deden Leo, Niels, Ad, Danzja, Talena en Babette mee aan de wedstrijd. Anouska, Natasja, Thorsten, Sjef, Lia en onze nestor Piet waren aanwezig voor de aanmoedigingen en gezellige praat.

De loting was voor ons helaas niet zo gunstig. Babette en Leo zaten vooraan in het schema. Niels, Ad, Danzja en Talena zaten vlak na elkaar achteraan in het schema.

Halverwege de derde ronde viel een groot deel van de vogel naar beneden. Het deel wat bleef hangen was nog te stevig toen onze schutters aan de beurt waren. Een paar schutters voordat Niels aan de beurt zou zijn, gaf de vogel zich gewonnen en viel naar beneden. Het was Sjaak Neggers van Sint Jorisgilde Oostelbeers die het winnende schot loste.

Het was een mooie middag en onze schutters hebben al zin in de editie van volgend jaar.

Leendert Spijkers Wisselschildverschieting