Op zondag 22 september trokken 2 van onze leden, Babette en Thorsten, naar Nuenen waar de Sint Antoniusschut het federatietoernooi organiseerde. Dit toernooi is in de volksmond bekend als de Brabantse kampioenschappen. 

Het organiserende gilde had het federatietoernooi gecombineerd met een gildefeest ter ere van hun 550-jarig bestaan.

Terwijl de deelnemers aan de wedstrijden van het federatietoernooi begonnen, vertrok even verderop de optocht. Dit maakte het trommen voor Babette lastig, maar het ging desondanks vrij aardig. 

Na een korte pauze vanwege de massale opmars van het gildefeest konden we verder met het bazuinblazen. Dit ging helaas niet zo goed.

Als laatste was Thorsten aan de beurt voor zijn wedstrijd trommen. Thorsten zette een heel mooi optreden neer, maar was er zelf niet tevreden over.

Na deze optredens, moest er lang gewacht worden op de prijsuitreiking. Gelukkig was het goed toeven in de feesttent en konden we tussendoor kijken bij de wedstrijden ringsteken, waar Thorsten de ringen die eraf gestoken werden mocht ophalen.

Bij de prijsuitreiking bleek Thorsten de 1e prijs te hebben gehaald. Hij mag zich een jaar lang de Brabants kampioen noemen.

Federatie toernooi: Thorsten Brabants Gildekampioen Trommen Jeugd!