Op zondag 20 oktober organiseert Gilde Broederschap de Sint Hubertusverschieting. Deze zal worden gehouden op ons gildeterrein ‘de wip’ aan de Notel in Oirschot.

Tijdens deze dag zijn er diverse verschietingen, namelijk; schieten met Kruisboog op wip, schieten met Handboog op wip en schieten op de geluksboom. Daarnaast is er in de middag ook nog kruisboog op wip voor de jeugd.

De prijzen voor deze dag bestaan uit geslacht wild. Denk aan fazantern, konijnen, hazen. Daarnaast ook nog wat vlees en bierpakketten. Natuurlijk is er voor de jeugd een passende prijs. Wat uiteraard geen wild, vlees of bier zal zijn.

Kruisboog op wip:

Er zijn 2 verschietingen, namelijk een verschieting in de ochtend en een in de middag. Beide hebben een eigen wedstrijd met daarbij een eigen kamp ronde en eigen prijzenschema. De ochtendwedstrijd is van van 9:00 uur tot 10:30 uur. Het kampen is dan om 11:30 uur en daarna volgt gelijk de prijsuitreiking van deze ochtendronde. In de middag is de wedstrijd van 12:00 uur tot 15:00 uur. Het afkampen is om 15:30 uur en daarna zal gelijk de prijsuitreiking zijn. Het inschrijfgeld voor deze verschieting is € 6,00 euro. Dit is inclusief kampioen.

Kruisboog op wip – jeugd:

Tijdens de middagwedstrijd van kruisboog op wip is er ook ruimte gemaakt voor de jeugd. Bij voldoende deelname is er natuurlijk voor de jeugd een prijs beschikbaar. Bij de jeugd gaat het om jeugdschutters onder de 16 jaar.

Handboog op wip:

Tijdens de middagwedstrijd is er ook een wedstrijd om deel te nemen met handboog op wip. Het inschrijfgeld voor deze verschieting is € 6,00 euro.

Geluksboom:

Gedurende de dag kan er geschoten worden op de geluksboom. Geluksboom is € 0,50 per plaatje.

Heb je zin en tijd om mee te doen? Of kom je gezellig langs om te kijken hoe dat schieten gaat? Of kom je lekker even op de koffie? Iedereen is van harte welkom.

De koffie staat klaar om 9:00 uur. Graag tot zondag 20 oktober vanaf 9:00 uur!

Sint Hubertus (wild) verschieting