Op zaterdag 3 februari werd bij het gilde de jaarlijkse teerdag gehouden. Deze dag wordt altijd gehouden rond 2 februari; ‘Maria lichtmis’. We begonnen aan het eind van de middag met een heilige mis in de Kapel van Sint Joris.

In de avond kwamen we met zijn allen bij elkaar bij ’t Vrijthof. Rond de klok van 19 uur kwam iedereen binnen druppelen. We begonnen met een lekker drankje en daarna opende de hoofdman het lopend buffet. Na het lekkere eten kon de feestavond beginnen.

Er waren dit jaar 2 leden die allebei 25 jaar lid zijn van de vereniging. Als eerst werd Antoine van der Sloot naar voren geroepen. Hij is dan 25 jaar lid, maar al eigenlijk veel langer. Want met zijn 6 jaar begon hij al bij het gilde. Hij begon met een kleine piek, is later gaan vendelen, daarna werd hij de reserve vaandrig en nu is hij de hoofd vaandrig. We hopen dat we nog vele jaren op hem kunnen rekenen!

Ook Jan van de Ven is 25 jaar lid van onze Vereniging. Ook hij werd naar voren geroepen en in het zonnetje gezet. Jan heeft al in verschillende commissies deelgenomen, waaronder de commissie Jaarmarkt en nu weer in de Schietcommissie. Jan is ook een actief lid waar we hopelijk nog veel jaren op kunnen bouwen.

Beide kregen een zilveren speldje en van de beschermheer en beschermvrouw een zilveren beker. Helaas waren ze zelf afwezig en konden de beker niet persoonlijk overhandigen. De partners kregen nog een bloemetjes en werden ook bedankt!

De avond ging verder, er werden spelletjes gespeeld, geklets, gelachen en wat gedronken. Kortom weer een gezellige avond.

Antoine en Jan, nogmaals van harte gefeliciteerd…op naar de 40 jaar!

Jubilarissen in het zonnetje!