DSCN4410Op 8 september hielden we weer de jaarlijkse markt op het marktplein te Oirschot.  Op zaterdag 7 september begonnen we al om 8 uur in de ochtend met het afzetten van de markt. Zodat het zeker duidelijk moest zijn dat er geen auto’s mochten staan ivm de markt. Daarna zijn we naar Jo van Gerven gegaan om alle spullen in de vrachtwagen te laden.  In een recordtijd van een half uur was dat gepiept. Dus konden we nog gezellig wat koffie drinken. Op zondag stond er vroeg in de ochtend om 3:30 uur een werkploeg klaar om de kramen mee te zetten en de zeilen te leggen. Om 6 uur verzamelde we in de Michiel de Ruyterlaan voor een bak koffie of thee. Het is erg vroeg maar zeker gezellig daar met zijn allen samen te starten. DSCN4409

Een gezellig begin van de dag, helaas viel de regen met bakken naar beneden. Om 7 uur gingen we naar de markt. We begonnen met het leeg maken van de vrachtwagen en het inrichten van onze eigen kramen. De standhouders kwamen allemaal wat laat deze keer, waarschijnlijk door het regenachtige weer. Maar gelukkig werd het droog.

Om half 10 leek de markt toch redelijk vol te zijn en waren er hier en daar nog mensen aan het inrichten. Helaas toch een paar mensen die niet op zijn komen dagen. Jammer, maar dat hou je altijd. Om 10 uur werd de markt officieel geopend. Op de markt waren een paar kramen met ‘oude spullen’. Daarnaast heel veel kramen met spullen als tassen, kleding, sieraden, sjaals, riemen, telefoon en computer assesoires. Verder was de derde wereld winkel er met een kraam. Er was een kraam over duiksport en ook de kraam met tupperware was er weer.

Bij de CV 65+ kon men loten kopen en meedoen aan de loterij en bij de kraam van kansplus kon men de gehandicapten steunen. Verder was er een gezellig terras dat eigenlijk door het goede weer de hele dag druk bezet was. Ook de zweefmolen sprak veel kinderen aan. Voor 50 cent konden de kleintjes de hele dag zweven.

DSCN4378

In de middag was er nog een optreden van de gehandicapten drumband wat ook weer wat sfeer en gezelligheid met zich mee bracht. Om 17 uur sloot de markt. We hebben een gezellige druk bezochte markt gehad. Het kwam door de regen wat langzaam op gang, maar toen er vanaf een uur of 9 geen druppel regen meer is gevallen was het prachtig weer!

Wij sloten af in de Michiel de Ruyterlaan met een lekkere bak soep en een broodje hamburger. We konden proosten op een gezellige dag en een goede markt!

Alle standhouders die aanwezig waren op onze markt, bedankt! Graag tot 14 september 2014, tot volgend jaar!

DSCN4398

 

Oirschotse Jaarmarkt 2013 was weer een succes!