Teerdag 2016

Op zaterdag 21 februari hield gilde Broederschap van Onser Liever Vrouwe uit Oirschot hun jaarlijkse teerdag. Een belangrijke dag voor Harrie van Nunen, Michael van der Sloot, Hein en Leo Schellekens. Zij waren respectievelijk 60, 25 en 40 jaar lid van het gilde. Een mijlpaal voor zowel het gilde als voor hen persoonlijk.

De dag begon met het uithalen van de jubilarissen. Speciaal voor de jubilarissen hadden de tamboers en bazuinblazers een optreden in petto. Na dit optreden sloten de jubilarissen aan in de stoet richting de kerk, waar een dienst gehouden werd. Na de dienst werden de jubilarissen gehuldigd in gildehuis ’t Vrijthof.

Harrie van Nunen is in 1955 begonnen als vendelier bij het gilde. Een logische keuze want zijn vader was immers ook bij het gilde. Harrie heeft als vendelier veel prijzen gewonnen in de tientallen jaren dat hij met het vendel gezwaaid heeft. Zijn kennis en kunde heeft hij overgedragen op de jeugd en hij heeft dan ook vele jeugdvendeliers opgeleid. Ondertussen is Harrie actief als voorzitter van de vendelcommissie van de kring van het Kwartier van Oirschot en als voorzitter van de stichting 4 Oirschotse gilden. In deze periode heeft Harrie zich ook ruim 25 jaar verdienstelijk gemaakt als bestuurslid binnen het Gilde.

De gebroeders Leo en Hein Schellekens zijn in 1976 begonnen als vendelier. Dit bleek hen niet zo te liggen en als snel schakelde zij over naar het kruisboog schieten. Vader Piet zette voor zijn zoons een kruisboog in elkaar en al snel ontwikkelde zij zich als uitstekende schutters. Naast het schieten is Hein ook als manusje-van-alles in te zetten voor allerlei activiteiten binnen de vereniging.
Leo heeft zich zelfs twee maal tot koning geschoten en met dit koningschap kwam hij in aanraking met het bestuur en werd hij bestuurslid. Dat lag hem goed en inmiddels is hij al ruim 25 jaar bestuurslid. Vorig jaar is hij zelfs gekozen tot hoofdman. Dat was een drukke tijd voor Leo want hij was destijds ook voorzitter van het gildefeest 2015. Met Leo als kartrekker kunnen we deze kringdag wel als een groot succes beschouwen.

In de avond was er een feestavond. Tijdens deze avond werd Michael van der Sloot in het zonnetje gezet, omdat hij 25 jaar lid is van de vereniging. Michael is vooral actief als tamboer. In het verleden heeft hij nog prijzen gewonnen met de dansgroep van het gilde.
Alle jubilarissen hartelijk gefeliciteerd!

Jubilarissen goed voor 165 jaar gildebroederschap!