Op vrijdagavond 5 april werd de jaarlijkse teeravond gehouden van Gilde Broederschap. Tijdens deze avond werden er 4 jubilarissen in het zonnetje gezet! Na een heerlijk buffet was het tijd voor het officiële gedeelte. We hadden namelijk 3 leden die 50 jaar lid zijn van ons gilde en daarnaast nog een 70-jarige jubilaris.

Meggie van der Sloot wordt als eerste gehuldigd, ze is 50 jaar lid van ons gilde. Ze is een van de vrouwen die lid is vanaf het eerste uur. Meggie is lang actief geweest bij de dansgroep van het gilde. Bij de jaarmarkt is ze al jaren te vinden als vertrouwd gezicht achter de kassa. Ook is ze regelmatig in de weer voor de kleding van ons gilde.

Mariette Smetsers werd ook onderscheiden voor haar 50 jaar lidmaatschap. Ze is ook een actief lid. Mariëtte heeft ook deelgenomen aan de dansgroep. Daarnaast is ze enkele jaren lid geweest van het bestuur. Ze heeft meerdere malen een gildefeest mee georganiseerd en ook was ze jarenlang kartrekken van de ‘kunst-antiek- en vlooienmarkt’. Tegenwoordig is dit de Oirschotse jaarmarkt.

Daarnaast was er een gouden speld voor Nico Rutten. Nico is ook 50 jaar lid van ons gilde. Ook hij zat bij de dansgroep. Nico was jarenlang de vaandrig en heeft menig koningen en leden van het koningshuis over het vaandel laten lopen. Verder is hij een schutter binnen ons gilde. Hij is ook koning geweest binnen onze vereniging en hij heeft een hele tijd in het bestuur gezeten.

Tot slot werd Piet Schellekens gehuldigd. Piet is maar liefst 70 jaar lid van ons gilde. Op 16 jarige leeftijd liep hij voorop met de tamboers. Het schieten was helemaal zijn ding. Hij heeft een kast vol met prijzen. Piet is 3x koning geweest namelijk in1958, 1982 en in 2004. Hoewel Piet tegenwoordig niet meer schiet gaat hij nog regelmatig de schietwedstrijden af voor een praatje. Piet wordt daar graag gezien en is een waardige ambassadeur voor ons gilde.

We willen de jubilarissen nogmaals danken voor hun inzet van de afgelopen tijd en we hopen nog veel jaren plezier te mogen hebben van jullie als leden van onze vereniging. Nogmaals van harte gefeliciteerd aan onze jubilarissen!

Jubilarissen in het zonnetje!