Jubilarissen van 2015

Op zaterdag 7 februari hield gilde Broederschap van Onser Liever Vrouwe uit Oirschot hun jaarlijkse teerdag. Deze dag was voor Hans Smetsers en Wil van der Sloot erg bijzonder. Omdat ze maar liefst 50 jaar lid zijn van het Gilde!

De dag begon met het uithalen van de jubilarissen met een vendelgroet. Vervolgens gingen we naar de Sint Petrus Basiliek voor de heilige mis. Na de dienst was er een receptie voor de 50 jarige jubilarissen in gildehuis ’t Vrijthof.
Daar werden de bijbehorende speldjes uitgereikt door de hoofdman en het Kring Kwartier van Oirschot. Ook de beschermheer en beschermvrouw zorgden voor een passend cadeau.

Hans Smetsers heeft veel voor het gilde betekent en is hierin nog steeds erg actief! Hans is onder andere 40 jaar vendelier geweest, heeft in de dansgroep gezeten en was lid van de commissie volksdansen. Inmiddels zit Hans alweer 15 jaar in het bestuur en is nu deken schrijver.

Ook Wil van der Sloot heeft veel voor het gilde gedaan. Wil heeft 40 jaar zelf gevendeld en heeft hiervoor ook jeugdleden opgeleid. Hij was actief bij de dansgroep en heeft daarnaast ook jaren in het bestuur gezeten. Wil zorgt nu voornamelijk voor het onderhoud van het gras in de gildetuin.

In de avond was er voor het gilde en hun aanhang een koffietafel en een feestavond. Tijdens deze avond werd Anouska Aarts in het zonnetje gezet. Ze is namelijk 25 jaar lid van de vereniging. Anouska is vooral actief bij het kruisboogschieten. Alle jubilarissen van harte gefeliciteerd!

Maar het feesten houdt hiermee nog niet op… Want op zondag 31 mei organiseert het gilde een gildefeest in het centrum van Oirschot. Het centrum van Oirschot zal deze dag kleur krijgen van duizenden gildebroeders en –zusters die naar Oirschot zullen komen. Reserveer deze datum alvast in je agenda. Iedereen is hierbij van harte welkom!

Jubilarissen in het zonnetje gezet