Koningschieten… of toch keizerschieten… bij gilde Broederschap!

We gaan er dit jaar dan toch echt voor! Het koningsschieten wat afgelopen jaar niet door kon gaan, gaat dit jaar hopelijk wel door bij Gilde Broederschap van Onser Liever Vrouwe uit Oirschot. De huidige koning Nico Rutten gaat de strijd om deze bijzondere titel weer aan. En dit jaar is het wel een hele bijzondere strijd. Nico Rutten is namelijk al 2 periodes achter elkaar de koning van het Gilde. Wanneer hij voor een derde keer het laatste stukje van de vogel weet te schieten. Dan zou hij voor een derde maal koningsschieten en dan behaalt hij de titel; Keizer van het gilde. Dit zorgt natuurlijk voor een wel extra spannende strijd dit jaar…

Het koningsschieten is dit jaar op zondag 15 augustus. Het gilde zal de dag starten met een viering in de st Petrusbasiliek. Daarna zijn de leden van het gilde uitgenodigd voor een goed verzorgde koffietafel in de tuin bij de beschermvrouw, mevrouw Mertens. Na de koffietafel trekken we erop uit. Allereerst gaan we de koning en hoofdman ophalen en brengen we hen een vendelgroet. Daarna trekken we dan door naar ons gilde terrein ‘de Wip’ aan de Notel 2a in Oirschot.

We verwachten rond de klok van 14 uur daar aan te komen. We zullen dan starten met het programma. Eerst zullen enkele genodigden de boom vrij maken en daarna zal rond de klok van 15 uur de spannende strijd om de titel van start gaan!

Publiek is natuurlijk van harte welkom! Graag willen we jullie uitdrukkelijk te verzoeken zich aan de coronamaatregelen te houden en te zorgen voor anderhalve meter afstand. Graag zoveel mogelijk verspreiden op het terrein, maar dan wel achter het gespannen lint, voor de veiligheid.

Wie zal dit jaar de nieuwe koning of keizer worden? Kom jij kijken naar deze spannende strijd?

Koningschieten gaat door!