Koning voor de tweede maal!

Zondag 26 augustus stond voor gilde Broederschap niet alleen maar in het teken van verbroedering. Ook vond namelijk op deze mooie zondag het tweejaarlijkse koning schieten plaats. Na de heilige mis en een heerlijke koffietafel werd de koning en de hoofdman door het gilde uitgehaald.

Daarna vertrok de mooi gekleurde stoet richting het gildeterrein, ‘de Wip’ aan de Notel in Oirschot. Allereerst werden er enkele rondes in optocht om de boom gelopen. Daarna waren de Burgemeester en de Pastor en de overige genodigden aan de beurt om de vogel ‘los te schieten’.

Toen kon het echte werk beginnen. Een vijftal fanatieke mannen stond klaar om de titel te bemachtigen. Al na het 27 schoten was de vogel eraf. Nico Rutten schoot het laatste stukje eraf en wordt opnieuw de nieuwe koning van het gilde.

Na het opnoemen van de koningsbelofte werd hem het koningszilver omgehangen door onze Burgemeester en de Pastop. Er werd met zijn allen geproost met de zogenaamde erewijn. Vervolgens werd de nieuwe koning naar huis gebracht in de gildestoet waar hem een vendelgroet werd gebracht.

De komende 2 jaar is Nico opnieuw koning van gilde Broederschap. Tijdens deze periode vertegenwoordigt hij de vereniging op officiële gelegenheden. Wij feliciteren Nico met de gewonnen strijd en wensen hem opnieuw veel succes!

Nico Rutten voor de tweede maal koning!