foto (17)

Op zaterdag 7 september was de afsluitende wedstrijd om het Gemeentewisselschild (GWS) en Heemkundewisselschild (HWS). Op dezelfde avond werd ook geschoten om het Seniorenwisselschild (SWS), het speldje voor de reserves (RWS) en zou de Kampioen van Oirschot bekend worden. De afsluitende schietavond was in de gildetuin van gilde Sancta Barbara, nadat eerder al drie schietavonden hadden plaatsgevonden in de gildetuinen van de 3 andere Oirschotse gilden.  Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, waarbij de viertallen van ons gilde nog volop meededen voor de prijzen. Ook bij de senioren was er nog kans op de prijzen en verschillende schutters van ons gilde maakten nog kans om Kampioen van Oirschot te worden.

Bij het GWS stonden onze schutters, Conny van Dommelen, Ad Aarts, Cor Schellekens en Leo Schellekens 3 punten voor op de nummer 2, Sint Sebastiaan.  Bij het HWS was het nog spannender. Daar stonden onze schutters, Frank Smetsers, Anouska Aarts, Jack van Hoek en Mark Smetsers samen met de schutters van Sint Sebastiaan bovenaan. De senioren, Piet Schellekens, Roni Broers en Corry van Vugt, moesten een achterstand van 1 punt goedmaken op koploper Sint Joris.

Na één ronde schieten wist het eerste viertal bij het GWS de voorsprong op concurrent Sint Sebastiaan te vergroten tot 5 punten . Het tweede viertal was bij het HWS de enige koploper geworden met een voorsprong van 2 punten op de schutters van Sint Sebastiaan. Ook tijdens de tweede ronde wisten onze schutters hun zenuwen goed in bedwang te houden, waardoor zowel het GWS als het HWS dit jaar gewonnen zijn door de schutters van Broederschap van Onser Liever Vrouwe!

foto (11)

Helaas wisten onze senioren hun achterstand niet meer te overbruggen en is het SWS met twee punten verschil gewonnen door de schutters van Sint Joris. Het speldje bij de reserves ging naar Agnieszka Bodys van Sint Joris.

Onze schutters konden alvast een klein feestje gaan vieren. Het Gemeentewisselschild werd aan onze schutters uitgereikt door burgemeester Severijns. Daarna was het de beurt aan de schutters van het tweede viertal om het Heemkundewisselschild te ontvangen uit handen van dhr. van Hout. Het was dit jaar een nieuw schild, ontworpen door zijn dochter Wilma van Hout. Op het schild staat de omtrek van de gemeente Oirschot met 4 gaatjes op de plaatsen van de gildetuinen van de 4 Oirschotse gilden. Ook staat er een schutter op.

Na de uitreiking van het GWS en HWS moest er gekampt worden om de speldjes voor beste jaarschutter bij het GWS en HWS. Bij het GWS ging de strijd tussen de broers Leo en Cor Schellekens van ons gilde. Bij het HWS ging het tussen Anouska Aarts van ons gilde en Jos de Kroon van Sint Sebastiaan.

Bij het HWS was de strijd snel beslist. Anouska miste haar tweede schot, waardoor de speld naar Jos de Kroon ging. Bij de broertjes Schellekens was het iets spannender en moest er een derde schot aan te pas komen. Dit was een revolverschot op een kleine plaat. Cor schoot raak en Leo miste, waardoor ook deze strijd redelijk snel beslist was in het voordeel van Cor Schellekens. Bij de senioren hoefde niet afgekampt te worden. Roni Broers van ons gilde wist als enige alle 24 schoten verdeeld over de 4 avonden te raken en was daarmee de trotse winnares van de speld bij de senioren.

Als laatste stond de kamp voor de Kampioen van Oirschot op het programma. Hierbij waren nog 5 schutters van ons gilde in de race: Piet Schellekens, Ad Aarts, Jack van Hoek, Cor Schellekens en Leo Schellekens. De avond kon al niet meer stuk voor ons gilde, maar Cor Schellekens wist nog wat extra feestvreugde toe te voegen door ook de nieuwe Kampioen van Oirschot te worden.

Al met al dus een fantastische avond voor ons gilde. Alle prijswinnaars natuurlijk van harte gefeliciteerd!

De eindstanden bij de schilden:

GWS:

1. Broederschap van Onser Liever Vrouwe 89 punten
2. Sint Sebastiaan 80 punten
3. Sint Joris 75 punten
4. Sancta Barbara 72 punten

HWS:

1. Broederschap van Onser Liever Vrouwe 82 punten
2. Sint Sebastiaan 79 punten
3. Sancta Barbara 70 punten
4. Sint Joris 68 punten

SWS:

1. Sint Joris 48 punten
2. Broederschap van Onser Liever Vrouwe 46 punten
3. Sint Sebastiaan 35 punten
4. Sancta Barbara 31 punten
Gemeentewisselschild en Heemkundewisselschild gewonnen