DSC_7782Op 18 augustus werd weer onze patroonsdag gehouden. Dit jaar geen koningsschieten maar een verschieting binnen eigen gilde om een tinnen bord. Dit jaar een nieuw tinnen bord wat geschonken werd door onze Beschermheer en Beschermvrouw. Om tien uur verzamelde we bij het gemeentehuis zodat we iets voor half 11 met slaande trom en bazuin de kerk in liepen. De mis werd gedaan door een gastpastoor en ook een gast koor.

DSC_7792

Na de mis gingen we naar de Beschermheer en mevrouw waar we weer genodigd zijn voor de jaarlijkse koffietafel. Voor deze kon beginnen bracht Annemarieke eerst een vendelgroet onder begeleiding van de tamboers en bazuinblazers. Toen konden we lekker genieten van soep, worstenbrood en meer. Het was weer een lekkere koffietafel. Meneer en mevrouw Mertens; Bedankt hiervoor!

DSC_7799

Na de koffietafel dronken we iets bij het gildehuis en daarna gaan we door naar het gildeterrein. We maken daar een nieuwe groepsfoto. Gelukkig was er daarom ook bijna iedereen. Na de foto kon de verschieting beginnen. De vogel moest naar beneden, maar het duurde erg lang. Het was een taaie rakker. Uiteindelijk werd er besloten hem wat losser te draaien waarna er op nieuw geloot ging worden, in welke volgorde er geschoten kon worden.

DSC_7828

 
DSC_7889Uiteindelijk was het Leo Schellekens die het laatste stuk er af schoot. In totaal zijn er 339 schoten gelost. Hiervan waren er 19 mis. Uiteindelijk heeft deze taaie rakker dus 320 rake klappen gehad. Iedereen was eigenlijk blij dat het klaar was, de schutters zelf ook.

DSC_7947

Ineens werd iedereen vlug omdat er voor de mensen die zich hadden opgegeven een barbecue op het programma stond. De barbecue werd aangestoken, er werden tafels en stoelen klaargezet, er moest nog wat met de schutsbomen gebeuren intussen werd ook nog even het tinnen bord overhandigt aan Leo. Tijdens het naar beneden laten van de bomen probeerde Mark hem op te vangen waardoor hij na wat koelen (met dank aan Nico) toch naar de eerste hulp moest. Uiteindelijk bleek zijn duim zwaar gekneusd. Helaas pindakaas….

DSC_7966

Gelukkig konden wij dan toch beginnen aan de barbecue. Het was goed verzorgt en erg lekker. Toen het donker werd, was het snel opruimen en naar huis.

Het was een erg gezellige dag. Het schieten duurde erg lang waardoor de barbecue wat later moest beginnen. De volgende keer maar weer een ander soort vogel maken…

DSC_7977

Patroonsdag 2013