gws-hws-2016Op 10 september werd op het schietterrein van gilde Sint Sebastiaan de laatste wedstrijd van de verschieting om het Gemeentewisselschild, het Heemkundewisselschild en het Overige wisselschild gehouden.

Na drie van de vier wedstrijden stonden allebei de viertallen van ons gilde bovenaan in de strijd om het Gemeentewisselschild en het Heemkundewisselschild, maar er waren nog kansen voor de andere gilden, vooral bij het Heemkundewisselschild. Het beloofde dus een spannende strijd te worden! Bij het Overige wisselschild waren de schutters van het Sint Jorisgilde te sterk. Hier was de strijd al gestreden.

Ook werd op deze avond geschoten om de jaarspeldjes en de Kampioen van Oirschot. Hier deden de schutters van Broederschap nog volop mee om de prijzen.

Onze schutters moesten twee ronden van 3 pijlen schieten. De punten uit deze ronde werden opgeteld bij de punten die bij de eerste drie wedstrijden behaald zijn.

Na de eerste ronde had het eerste viertal en riante voorsprong genomen in de strijd om het Gemeentewisselschild. Ze stonden met 80 punten stevig bovenaan, gevolgd door Sint Sebastiaan met 75 punten. Sancta Barbara en Sint Joris hadden beide 72 punten.

Het tweede viertal kon de voorsprong uit de eerdere wedstrijden helaas niet vasthouden. Sint Joris nam met 66 punten de eerste plaats in, gevolgd door Sint Sebastiaan en onze schutters met beide 64 punten. Sancta Barbara stond op een vierde plaats met 59 punten.

Het eerste viertal kon zijn voorsprong in de tweede ronde met gemak vasthouden en won daarmee het Gemeentewisselschild. Ook was al meteen duidelijk dat onze hoofdman Leo Schellekens het jaarspeldje bij het Gemeentewisselschild had gewonnen. Hij had 24 punten gehaald over de 4 wedstrijden en dat wist niemand hem na te doen.

Het tweede viertal kon in de tweede ronde de achterstand op Sint Joris niet meer goedmaken en moest ook Sint Sebastiaan voorlaten. Mark Smetsers wist met 22 punten nog wel het jaarspeldje in de wacht te slepen. Ook hij was te sterk voor al zijn concurrenten en hoefde niet te kampen om het speldje.

Bij het Overige wisselschild was onze nestor Piet Schellekens oppermachtig in de strijd om het jaarspeldje. Ook hij hoefde niet te kampen om het speldje te winnen.

Nu de schilden en speldjes verdeeld waren, kon de strijd om de titel Kampioen van Oirschot beginnen. Om hieraan mee te mogen doen, moesten over de 4 wedstrijden 22 of meer punten gehaald worden. Ons gilde was met 6 schutters vertegenwoordigd: Cor Schellekens, Leo Schellekens, Ad Aarts, Anouska Aarts, Mark Smetsers en Piet Schellekens.

Nadat er was geschoten op de 6 verschillende schutsbomen waren alleen Leo Schellekens en Ad Aarts nog over. Er zou dus sowieso een schutter van ons gilde Kampioen van Oirschot worden. Het was Ad Aarts die de strijd in zijn voordeel besliste en zich Kampioen van Oirschot mag noemen.

Al met al was het een erg succesvolle avond voor onze schutters. Alle prijswinnaars gefeliciteerd!

Gemeentewisselschild en Heemkundewisselschild