DSC_0211-2

Op zaterdag 1 februari hield gilde Broederschap van Onzer Liever Vrouwe uit Oirschot hun jaarlijkse teerdag. Dit jaar een echte feestdag voor een 5-tal jubilarissen. In het bijzonder Piet Schellekens uit Middelbeers die maar liefst 60 jaar lid is van het gilde. Iedere week is hij weer van de partij. Hij is nog steeds erg actief in het kruisboog schieten en haalt menig zilver binnen!

De dag begon met het uithalen van de jubilarissen. Nico Rutten, Meggie van der Sloot en Mariëtte Smetsers werden als eerste opgehaald. Ze zijn alle drie al 40 jaar actief lid van het gilde. Omdat Piet Schellekens in Middelbeers woont is hij aangesloten bij Mariëtte Smetsers. Daar werd een vendelgroet aan alle jubilarissen gebracht.

DSC_0144

In optocht werd er vervolgens naar de Sint Petrus Basiliek getrokken waar een dienst bijgewoond werd. Na de dienst was er een drukbezochte receptie in gildehuis ’t Vrijthof.

Daar werden de bijbehorende speldjes uitgereikt door de hoofdman. Ook werd door Jan van Riel van het Kring Kwartier van Oirschot de bijbehorende kringonderscheidingen uitgereikt. Met daarop voor Piet Schellekens een zilveren kroontje. In de avond was er voor het gilde en hun aanhang een koffietafel en een feestavond. Tijdens deze avond werd de 5e jubilaris nog in het zonnetje gezet. Natasja Aarts is namelijk 25 jaar lid van de vereniging. Uit handen van de beschermheer en beschermvrouw Mertens ontvingen alle jubilarissen een gegraveerde zilveren beker.

Alle jubilarissen van harte gefeliciteerd en nog vele jaren erbij!

 

Het gilde viert feest