231Op 19 januari 2014 organiseerde ons gilde voor de derde keer de verschieting om het Piet Schellekens wisselschild. Deze verschieting is alleen voor de 4 Oirschotse gilden.

16 schutters van Sint Joris, Sint Sebastiaan en Broederschap van Onser Liever Vrouwe hebben deelgenomen.  6 schutters wisten alle 15 schoten raak te schieten:  Thomas van Laarhoven van gilde Sint Joris, Ad van Nunen, Jos Smetsers en Jan van Zelst van gilde Sint Sebastiaan en Jack van Hoek en Leo Schellekens van Broederschap van Onser Liever Vrouwe. Alle 3 de gilden deden dus nog mee om het wisselschild.

Voordat begonnen werd met afkampen, werd er glühwein uitgedeeld en sprak hoofdman Ad Aarts een woordje tot alle aanwezigen. Hij wenste iedereen een goed gildejaar met mooie wedstrijden en goede resultaten. Daarna bracht hij een toast uit op het nieuwe jaar.

Toen iedereen zijn glühwein op had, was het tijd om af te kampen.  De 6 overgebleven schutters verzamelden zich onder de boom en kregen instructies van hoofdman Ad Aarts. Er werd begonnen met een gewoon schot op elke boom. Daarna werd overgegaan op schouderschoten. Na 6 schoten waren alleen Jos Smetsers en Leo Schellekens nog over. Twee schoten later was de strijd beslist. Na een misser van Leo Schellekens wist Jos Smetsers de plaat wel te raken en sleepte zo het Piet Schellekens Wisselschild in de wacht.

Jos mocht uit handen van Piet Schellekens het wisselschild ontvangen en kreeg van hoofdman Ad Aarts de bijbehorende draagspeld opgespeld. Jos van harte gefeliciteerd!

 

Piet Schellekens Wisselschild verschieting