Aanstaande zondag is het weer zover. Het is alweer 2 jaar geleden dat Frank Smetsers het laatste stukje van de koningsvogel van de schutsboom af wist te schieten. En na 2 jaar is het weer zover, er wordt opnieuw gestreden voor deze titel. Frank Smetsers zal zijn titel verdedigen met nog een aantal gildebroeders. Iedereen is welkom om te komen kijken!

We beginnen deze dag met het opluisteren van de heilige mis in de Sint Petrusbasiliek. Daarna zal er volgens traditie een koffietafel worden gehouden voor de gildebroeders- en gildezusters. Deze koffietafel wordt gehouden in Huize Groenberg en aangeboden worden door Topy Mertens, onze beschermvrouw. We zijn haar daar natuurlijk heel dankbaar voor.

Na het vullen van onze buikjes gaan we op weg naar het gildeterrein. Onderweg drinken we even iets bij ons Gildehuis ’t Vrijthof. Dan halen we Koning Frank Smetsers en hoofdman Leo Schellekens op. Als we compleet zijn trekken we met het gilde in optocht naar het gildeterrein ‘de Wip’ aan de Notel. We zullen daar rond de klok van 14:30 starten met alle rituelen rondom het koningsschieten. Zo wordt onder andere het koningszilver afgedaan en de handen worden ritueel gewassen. Enkele genodigden mogen als eerste een poging wagen om te schieten en daarna zal de strijd tussen de schutters die meedoen om de koningstitel te winnen.

Het zal weer een spannende strijd gaan worden!

Iedereen die zin en tijd heeft is welkom om te komen kijken. Rond de klok van half 3 zullen we ongeveer aankomen op het gilde terrein. Wees welkom!

Wie wordt onze (nieuwe) koning?