Op 26 mei gingen we naar het gildefeest van gilde Sint Joris Oostelbeers. De week voor het gildefeest had het flink geregend, waardoor het terrein goed nat was en de organisatie de plannen meerdere keren aan had moeten passen. De organisatie liet zich niet afschrikken door een beetje water, dus wij ook niet. Er was een ander parkeerterrein gevonden en iedereen werd met huifkarren naar het feestterrein gebracht. Dit duurde wat langer dan gepland, waardoor we om 12 uur nog niet konden gaan opstellen, omdat andere gilden nog op het parkeerterrein stonden. Om 13.00 uur stonden we dan toch op het opstelterrein en al vlug konden we aan de slangenoptocht op het terrein beginnen. Daarna was het in de tent wachten tot het begin van de massale opmars.
Tijdens de optocht en de massale opmars bleef het droog, maar tijdens het begin van de wedstrijden diende de eerste regenbui zich aan. Leo, Ad en Anouska trotseerden de regen en trokken naar het schietterrein om daar hun geluk te beproeven.
De tamboers (Thorsten en Babette) wilden graag de tromvellen droog houden en dus werd buienradar meerdere keren gecheckt in een poging om een gunstig moment te vinden om aan hun wedstrijden te beginnen. Helaas voor hen hadden meerdere gilden hetzelfde idee, waardoor ze in de rij moesten bij het wedstrijdveld en toch nog in een regenbuitje terecht kwamen. De tromvellen bleven toch aardig droog (met dank aan een geleende paraplu) en er werden mooie optredens neergezet. Na het trommen had de regen weer plaatsgemaakt voor de zon en konden Babette en Thorsten gelijk door naar het bazuinblazen. Ook dit optreden verliep goed en ze konden tevreden terug naar de tent.
Om 16.00 mocht Anouska zich melden onder de koningsboom. Hier werd door de koningen van de kruisbooggilden gestreden om het koningskruis. Hiervoor moest een houten vogel aan stukken geschoten worden. Helaas werd de vogel door Toon Capel van Sint Sebastiaan Oirschot geveld en greep Anouska net naast het koningskruis.
Leo mocht zich op gaan maken voor de kamp om de prijzen bij het kruisboogschieten. Helaas viel deze letterlijk en figuurlijk in het water. Er trok een enorme hoosbui over het feestterrein en daarna was het terrein niet meer geschikt om nog af te kampen. Leo mag op een later moment nog een keer op komen draven om te kampen voor de kruisboogprijzen. Misschien sleept hij nog een schild in de wacht.
Bij de prijsuitreiking bleek dat bij het trommen en bazuinblazen geen prijzen waren behaald. Thorsten mocht wel een mooie herinneringsmedaille in ontvangst nemen.

Kringdag 2024 in Oostelbeers